Τα ρακάδικα της Σητείας δεσπόζουν στο μικρό γραφικό λιμάνι. Κουβαλώντας ιστορία πολλών ετών, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης αλλά και της ζωής της πόλης.
Το ρακάδικο Οινωδείον άνοιξε τις πόρτες του το 2005, δημιούργημα του Δημήτρη Γαρεφαλάκη και της οικογένειας του. Φιλοδοξώντας να κρατήσει την παράδοση του τόπου ζωντανή, προσφέρει στους επισκέπτες γεύσεις από την κουζίνα της Ανατολικής κρήτης, μαγειρεμένες με μεράκι και φρέσκα υλικά της εποχής. Ο ντάκος ψήνεται στον ξυλόφουρνο, τα πιάτα μαγειρεύονται με το φημισμένο ελαιόλαδο της Σητειας και ο επισκέπτης μπορεί να τα συνοδεύσει με ποικιλία κρασιών ή με την εξαιρετική Σητειακή τσικουδιά.
Δείτε μερικές φωτογραφίες: